Skip to main content
0

Litt om Maridalen Brenneri

Maridalen Brenneri ble opprettet høsten 2017 etter at vi, en gjeng litt over gjennomsnittet kaffeinteresserte, hadde brent kaffe i mindre skala i flere år. Ideen om å brenne kaffebønnene selv kom 5-6 år tidligere da popcorn-poppere ble modifisert og våre første brennere ble laget etter mangfoldige «googlesøk» om hjemmebrenning av kaffe. I årene som gikk ble stadig større ordre importert og mangfoldige kilo brent på kjøkkenbenker og balkonger i ulike leiligheter i Oslo. Kvalitet og kvantitet i form av å smake så mange ulike kaffebønner med høy cuppingscore er noe vi har tatt med oss videre. Vi har fokus på å bestille små kvanta (150-200 kg) kaffe med høy cuppingscore for at kundene våre skal få stor variasjon i det de har i koppen!

“Vi håper kaffen vår kan gi deg og de du kjenner like mye glede som den gir oss!”

Høsten 2017 ble ordren lagt inn på en 12kg Dätgen brenner fra «Tyskland» og vi gikk rundt, håpefulle og ventet og ventet og ventet og ventet…. Selgeren var ikke av de mest pålitelige, men en vakker dag, i januar 2018, sto vi i Maridalen med en kaffebrenner og kaffebønner bestilt hos en av våre leverandører. Overgangen fra popcorn-poppere til en «stor» kaffebrenner ble som forventet ganske stor, men etter litt tid ble vi kjent med vår nye brenner og vi er veldig fornøyd med resultatet den gir.

Les mer

Filosofien til Maridalen Brenneri er å ha det MORO med kaffe. Dette innebærer at vi skal ha det moro ved å smake så mye forskjellig spesialkaffe som mulig, men også at våre kunder skal ha det moro ved å få toppkvalitet kaffe hjem på døra til en relativt rimelig penge. Med spesialkaffe mener vi kaffe som har en «cuppingscore» eller karakter på 86-87 eller helst enda høyere. Kaffen med en slik cuppingscore er regnet som ca de 5% beste kaffebønnene i verden. Med gode leverandører har dette blitt og vil være en fantastisk reise i ulike smaker.
Maridalen Brenneri drives utelukkende på fritid og lidenskap for kaffe er det som stadig gjør at vi prøver nye ting for at kaffen skal bli best mulig.

Vi håper kaffen vår kan gi deg og de du kjenner like mange gleder som den gir oss!

Folka

Yngve

Yngve jobber med vindenergi i Statkraft og er Maridalen Brenneri’s «Reodor Felgen». Med tusen baller i lufta er hver ettermiddag hektisk med alt fra kaffebrenning og kaffesmaking til husbygging. Lokalet vi holder til i er satt opp hos og av Yngve med en del dugnadsinnsats fra fjern og nær. Ønsker du å snakke om kaffe eller egentlig hva det måtte være er Yngve den rette mannen å ta kontakt med. Yngve blir lett engasjert og fordyper seg fort. Med mange ideer og en utrolig gjennomføringsevne vet du ikke hva dagen bringer når man omgås Yngve.

Jørgen

Jørgen jobber ved vindenergi i Statkraft. Med sans for det estetiske er det han som står for det grafiske og ellers utseendemessige i Maridalen Brenneri. Han har designet logoen vår, som vi vi er veldig fornøyde med, og i tillegg stempler han alle kaffeposer som går ut av brenneriet! Skal det lages gaver (kaffe), nye lapper eller annet materiell til markedsføring er det Jørgen som har tenkt ut ideen og gjort jobben!

Petter

Petter driver til daglig digitalbyrået Responsiv Media og jobber med nettsider og digital markedsføring. Han er alltid på farten til eller fra et møte og du treffer han helst på telefon. Petter er alltid happy og kjenner veldig masse mennesker. Han har sansen for god mat og drikke, og det var der interessen for spesialkaffe oppstod. Petter står for design og drift av nettsiden og nettbutikken vår, og sprer det glade budskap utad gjennom sosiale medier, Facebook og Instagram.

Audun

Audun jobber i Silicon Labs og er svært opptatt av elektronikk. Er det noen nye duppeditter vi vil ha i brenneriet fikser Audun dette! Audun dykker gjerne inn i kaffebrenner-programmet Artisan og programmerer om, slik at vi får det slik vi vil ha det, eller han monterer temperatursensorer i brenneriet. Audun er vår økonomisjef og vi er evig takknemlige for at han tok på seg det ansvaret.

Bjørn

Bjørn er IT-konsulent og jobber med programmering. Bjørn ble med i Maridalen Brenneri på våren 2018 og dykket rett inn i nettside og andre utfordringer knyttet til nettbutikk og forsendelse av kaffe. Bjørn blir kontinuerlig pepret av Yngves mange ideer om drift av en bedrift på nett. Vi håper at dette resulterer i at Maridalen Brenneri utvikler sin egen plattform spesialtilpasset for vårt kaffebrenneri når det gjelder logistikk integrert med og nettbutikk.

Reiar